Rally Adriatico op 26 en 27 september 2020 is een niet te missen evenement op onverhard in Toscane.

De Tricolore terra, in het afgelopen weekend uit Toscane gehaald, wachtend op de tweede ronde aan het einde van de maand in San Marino, de "ronde" van de nationale rallysport ziet er nog verder uit. Kijk naar september, op de 27e Rally Adriatico, een van de klassieke vaste punten, een van de zekerheden van off-road racen in Italië.
 
De Rally, georganiseerd door PRS GROUP, samen met de gemeente Cingoli, heeft zijn plaats gevonden op de nationale sportkalender, op 26 en 27 september, uiteraard met het pad dat een radicale verandering zal ondergaan ten opzichte van het oorspronkelijke project, in overeenstemming met de nieuwe federale richtlijnen. afgegeven voor epidemiologische insluiting. De zekerheid van Cingoli blijft bestaan, dat altijd de referentielocatie zal zijn, het hoofdkantoor, zoals al jaren gebeurt, voor een “verviervoudigde” geldigheidsafspraak.
 
Bij de verbouwing van de nationale sportkalender na Covid19 is de Rally delle Marche (die daarom in november niet zal plaatsvinden) opgenomen, die de Rally Adriatico verkiest als de eerste test van de Challenge Raceday Rally Terra 2020-2021, een meerwaarde voor een challenge. die opwindende uitdagingen aankondigt zoals de traditie voorschrijft. De race is ook geldig als de laatste ronde van de 5e zone Rally Cup, met een coëfficiënt van 1,5.
 
Naast de 13e editie van de uitdaging bedacht door Alberto Pirelli om de essentie van wegracen te vieren, zullen er drie andere verschillende races worden gehouden, met dezelfde geldigheid voor "driekleuren" -titels: Italian Rally Land Championship, waarvan het de derde ronde wordt. , naast die van gelijk eigenaarschap voor de historische Rally's (vierde ronde, genaamd "Medio Adriatico") waaraan zal worden toegevoegd - de derde ook in dit geval - van Cross Country, waarvan de protagonisten na zeven seizoenen terugkeren naar de Adriatische Rally afwezigheid. .....
 
De kp's op snelheid worden allemaal op 1 dag gereden. Het tweedaagse evenement was op een eenvoudige manier opgezet, waarbij de maximale slankheid voor professionals en deelnemers werd gezocht: op zaterdag 26 september staan ​​de verkenning, shakedown en checks gepland, terwijl de uitdagingen allemaal geconcentreerd zijn op zondag 27 September. In totaal zijn er zes klassementsproeven gepland voor in totaal 65 km. wedstrijdafstand (twee keer drie keer herhalen), zal het totaal van de hele route 204 km bedragen.
Het vertrek is om 8.01 uur, aankomst om 17.00 uur, herschikkingen en serviceparken zijn gepland in Cingoli.
Alle vier de races hebben hetzelfde parcours en het hele evenement is geconcentreerd in de 36 uur voorzien door de geldende federale regelgeving.