RALLYLEGEND 2020 VERWELKOMT M-SPORT EN MICHELIN MET DE NIEUWSTE EVOLUTIE VAN DE FORD FIESTA WRC EN DE WORLD RALLY PILOTEN. SPARCO, TECHNISCH SPONSOR VAN M-SPORT, KOMEN NAAR RALLYLEGEND EN MICHELIN ALS OFFICIËLE BANDENLEVERANCIER.

Rallylegend blijft een onuitputtelijke sportmagneet, met zijn ongelooflijke unieke reeks evenementen, deelnames van wereldwijd niveau en een show die nu nog unieker en ongeëvenaarder is geworden. Het persbericht van M-Sport kondigde een paar dagen geleden zijn deelname aan Rallylegend aan met de nieuwste evolutie van de Ford Fiesta WRC EcoBoost en met de fabrieksrijders van het World Rally Championship.

Dit is een duidelijk teken van de grote waardering die het San Marino-evenement heeft verdiend, een operatie die mogelijk werd gemaakt dankzij de samenwerking tussen Michelin en Sparco met de dubbele rol van technisch sponsor M-Sport en nieuwe partner van Rallylegend. Grote voldoening blijkt uit de woorden van Paolo Valli, organisator van Rallylegend samen met Vito Piarulli: “Het is nu een mooie en, naar ik zou zeggen, gevestigde gewoonte geworden - legt Valli uit - om WRC-leidende teams en coureurs te hebben aan het begin van Rallylegend, samen met zoveel idolen uit het verleden en de belangrijkste historische auto's. Wat ons nog steeds verbaast is het enthousiasme en de overtuiging die ze tonen wanneer ze besluiten om deel te nemen aan Rallylegend. Daar zijn we dankbaar voor, maar dit is ook het bewijs van de goede reputatie die ons evenement heeft. ”

M-SPORT EN MICHELIN NAAR RALLYLEGEND

Zoals aangekondigd door het team onder leiding van Malcom Wilson: “M-Sport en Michelin zullen in oktober de Rallylegend bijwonen met hun topspecificatie EcoBoost-aangedreven Ford Fiesta WRC. Het evenement in San Marino, dat wordt beschouwd als een van de meest prestigieuze festivals van de rally, trekt een ongelooflijke inzending met enkele van de meest opwindende en inspirerende auto's uit een rijke en gevierde geschiedenis. Dankzij de steun van toegewijde en langdurige partners zoals Michelin en M-Sport, zijn de twee bedrijven verheugd om de Fiesta met topspecificaties op Rallylegend te presenteren. Het team maakt later bekend welke coureur aan het stuur gaat zitten ”. Richard Millener, teambaas van M-Sport Ford, zei: “De Ford Fiesta WRC is een van onze meest bijzondere en succesvolle auto's en wat we hebben bereikt, zal nog lang in de herinnering blijven. Maar niets van dit alles zou mogelijk zijn geweest zonder de steun van onze partners, en het is een genoegen om het te laten zien op een evenement zo prestigieus als Rallylegend met een partner die zo gewaardeerd en gerespecteerd wordt als Michelin. '' Arnaud Remy, Rally Manager bij Michelin Motorsport, zei: “Rallylegend is een evenement dat je gezien moet hebben voor alle rallyliefhebbers. We zijn dan ook erg trots dat Michelin is geselecteerd als de exclusieve bandenpartner voor dit meest iconische kampioenschap, waar de deelnemerslijst luidt als een who's who van de motorsport ter wereld.

”SPARCO, EEN ZEER PRESTIGIEUZE PARTNER ZAL RALLYLEGEND

Sparco, een van de toonaangevende merken in de sector race-uitrusting, zullen deelnemen aan Rallylegend 2020 als sponsor en officiële technische partner. Het bedrijf zal technische en sportkleding leveren voor het festivalpersoneel en de nieuwe Sparco-MARTINI RACING® teamwear-collectie voor 2021 presenteren, die de Heritage-lijn, bestaande uit technische race-uitrusting, zal verrijken. .....

Op de Sparco-stand zullen ook de producten van de gaming-lijn staan, met simulatoren waarop rijders en publiek kunnen genieten van uitdagende en realistische virtuele competities. Om de editie van dit jaar nog prestigieuzer te maken, zal er ook de deelname zijn van het M-Sport-team met hun WRC-wagens, uitgerust met Sparco-uitrusting, en hun coureurs, gekleed in pakken en kleding geproduceerd in Volpiano. "We zijn trots om als sponsor bij te dragen aan deze editie van Rallylegend, een evenement waarvan het belang en de waarde nog meer voelbaar zijn na de noodperiode van Covid-19", zegt Claudio Pastoris, CEO van Sparco, die eraan toevoegt: "Het is essentieel, in een moeilijke tijd voor rally zoals de huidige, voor bedrijven en merken om vitaliteit en vertrouwen te tonen in een snelle en veilige terugkeer naar normaliteit ”

MICHELIN OFFICIËLE BANDENLEVERANCIER BIJ RALLYLEGEND

Evenals het ondersteunen van de deelname van M-Sport aan Rallylegend, Michelin heeft ervoor gekozen zijn aanwezigheid op het evenement in San Marino uit te breiden. “We zijn verheugd en vereerd dat een internationaal merk als Michelin heeft besloten om ons te steunen op deze unieke editie van Rallylegend - onthult een trotse Vito Piarulli van de Rallylegend controlekamer - Sterke interesse in een evenement dat zij als een van de beste beschouwen. Een samenwerking waarbij het gaat om de exclusieve levering van banden aan alle Rallylegend-deelnemers door een merk dat autosportgeschiedenis heeft geschreven en dat ons evenement nu inhoudelijk zal versterken. Onze dank gaat uit naar Pirelli, voor hun belangrijke en actieve samenwerking gedurende de afgelopen vijf edities van Rallylegend, waardoor ik ook lid wil worden van Freem, die bij ons is geweest in de sector van race-uitrusting ”. Arnaud Remy, manager rallysector bij Michelin Motorsport, spreekt ook zijn genoegen uit over de overeenkomst met Rallylegend: “Als resultaat van dit partnerschap zullen alle deelnemers kunnen profiteren van ons assortiment hoogwaardige banden terwijl ze de unieke uitdaging aangaan. speciale etappes van San Marino. ''

KEN BLOCK OOK TERUG NAAR RALLYLEGEND DIT JAAR

Vorig jaar was hij voor zijn eerste deelname betoverd door Rallylegend en daarom beloofde hij dat hij terug zou komen. Ken Block, de geweldige Amerikaanse coureur, hield woord. Beschouwd als de beste van Legend Show 2019 en winnaar van de ‘’ Mythe ’-klasse, nam hij Rallylegend op in de‘ Ken Block’s Cossie World Tour 2020 ’. We zullen dan zijn Ford Escort Cosworth weer zien, met de kleuren van zijn team, Hoonigan Racing Division, langs de speciale etappes van San Marino en Alex Gelsomino zal, zoals gewoonlijk, zijn bijrijder zijn. Voor het geluk van de vele fans heeft Ken Block over de hele wereld te danken aan zijn «acrobatiek» aan het stuur en de bijzondere sfeer van zijn shows.

INSCHRIJVINGEN EN TICKETSVERKOOP ZIJN NU GEOPEND. VAN 8 TOT 10 OKTOBER OPEN VOOR HET PUBLIEK

Rallylegend is een evenement dat traditioneel gericht is op een groot publiek van gepassioneerde toeschouwers en dit is ongetwijfeld de sleutel tot succes. Om deze reden hebben de organisatoren dit evenement bevestigd, dat van 8 tot 11 oktober zal plaatsvinden en open zal zijn voor het publiek. Voorlopig volgt deze opening de instructies met betrekking tot afstand nemen en zal worden aangepast aan de ontwikkeling van de regelgeving die in de komende weken zal worden uitgegeven, bijgewerkt en aangepast door de regering van San Marino. Inschrijvingen voor Rallylegend 2020 zijn nu open en sluiten zaterdag 12 september. Er zijn ook al verschillende soorten tickets online beschikbaar, ga voor meer informatie naar www.rallylegend.com