ANNULATIE EAST BELGIAN RALLY 2020! DATUM VAN 24 EN 25 SEPTEMBER 2021 IS REEDS GOEDGEKEURD.

Ook Conxion Omloop van Vlaanderen en Condroz Rally gaan niet door !
‘Corona’ heeft de wereld jammer genoeg in zijn greep. Tal van maatregelen worden in alle delen van het land en de wereld opgelegd om deze onzichtbare ‘vijand’ van de mens in te dijken, waardoor ook onze geliefde autosport wordt getroffen.
Na overleg tussen de Burgemeesters van de betrokken gemeenten, de politiediensten en de organisatie, werd beslist om de East Belgian Rally 2020 te annuleren.
De beste condities om een rally te organiseren - rekening houdend met de huidige Covid-19 pandemie - kunnen niet gewaarborgd worden, niet naar de rijders toe, noch naar de honderden vrijwillige medewerkers die dergelijke organisatie vereisen.
Om de huidige regelgeving te volgen, en zoals nu door de provincie ook wordt gevraagd om geen toeschouwers toe te laten, is het voor de politiedienst onmogelijk om voldoende steun te leveren.
De gezondheid van de mensen ligt ons allen aan het hart en we moeten al het mogelijke doen om verder onheil te vermijden. ......
Tenslotte is het voor de organisatie heel moeilijk om voldoende medewerkers te vinden om alle maatregelen stipt op te volgen en is het ook financieel niet haalbaar om een rally te organiseren zonder of met beperkt publiek.
De organisatoren zien er naar uit om de East Belgian Rally in 2021 in betere omstandigheden te kunnen aanvangen, eventueel met aangepaste/betere veiligheidsomstandigheden die mogelijks uit de huidige crisis zullen voortvloeien.
De datum ligt meteen al vast op 24 en 25 september 2021 met mondelinge goedkeuring van burgmeesters van de gemeenten Amel , Büllingen, Burg Reuland , Butgenbach en St.Vith.