BRC / Sezoens Rally 2019: Patrick Snijers met vertrouwen naar Ieper.

Patrick Snijers en Davy Thierie hebben met hun VW Polo R5 van BMA het einde van de Sezoensrally niet gehaald. Op de 12de proef begaf de centrale aandrijfas van de VW Polo waardoor Patrick Snijers zijn wagen na een sterke wedstrijd aan de kant moest zetten. Een ontgoocheling die de Limburger positief benadert. Hij kon enkele toptijden rijden, zodat het leerproces definitief afgerond lijkt. 

Na vier asfaltrally’s kregen de deelnemers aan de Sezoensrally een serieuze portie maaskiezel voor de wielen geschoven. Na vier klassementsrproeven keek Patrick Snijers al tegen een achterstand van 43 seconden aan. Vanaf de vijfde proef had hij het goede ritme beet, mengde hij zich volop in de debatten en reed hij in de achtste proef de snelste tijd. Ook in de daaropvolgende proeven was Patrick goed mee. Jammer genoeg haalden ze het einde van de wedstrijd niet. “Op de twaalfde proef moest ik de wagen aan de kant zetten” zegt Patrick Snijers. “De centrale aandrijfas begaf het op drie ritten van het einde.Op dit soort parcours met enkel voorwielaandrijving rijden had geen enkele zin. Het is jammer want ik had net de handleiding hoe je een VW Polo R5 bestuurt gevonden. Mijn start deze ochtend was niet al te best en op de eerste vier proeven verloren we wat tijd. Nadien ging het beter, reden we in de achtste proef de snelste tijd en waren onze tijden zeer goed. Ik hoop dat we ons leerproces hebben afgerond, we hebben daar genoeg over gezeurd en gezaagd, en vanaf nu kunnen focussen op een goed resultaat. Mijn vader zegt dat ik dit jaar maar één rally hoef te winnen en dat is Ieper (lacht).”  ......

“Deze ochtend was het nog een beetje zoeken maar nadien ging het echt goed” aldus Davy Thierie. “De VW Polo R5 gedroeg zich écht heel goed op de gravel. Ik zeg het: het ging alsmaar beter en dan is het jammer dat daar plotseling een einde aan komt. Deze prestatie geeft wel vertrouwen naar de toekomst.”